Szinte mindannyian megborzongunk, amikor előkerül egy-egy hihetőnek tűnő szellem videó. De az alábbi biztonsági kamerás felvétel láttán még a legedzettebbeknek is megrándul a szája széle…

Hallottunk már halott emberek szelleméről, rejtélyesen eltűnt, majd ismét felbukkant kísértethajókról, fantom repülőkről és autókról, de szellemvonatokról csak igen kevés híradás létezik. Egy vonatállomás biztonsági kamerája viszont nemrégiben rögzített egy ilyet. A videón tisztán látszik a vonatállomás, majd az oda begödrülő vonat is. Csakhogy a jármű áttetsző. Néhány percig vesztegelt az állomáson, majd tovább haladt.

 



Az ügyeletes biztonsági ember alighanem frászt kapott, amikor visszanézte a felvételeket.

Annak ellenére, hogy nem igazán hallunk ilyesmiről azért léteznek a világban szellemvonatok. A legismertebb talán az a szerelvény, amely 1911. július 14-én – Rómából indult Párizsba. A járatnak összesen 106 utasa volt, legtöbbjük a tehetősebb rétegből került ki, és néhány újságíró. Érdekes tény, hogy minden utas a Sanetti utazási iroda szervezésében került a vonatra, akik azt az ígéretet kapták, hogy áthaladnak majd az akkoriban technikai újdonságnak számító 1 kilométer hosszú alpesi alagúton. A vonat elhagyta Rómát, átzakatolt fél Olaszországon, majd Lombardiában az említett alagútba is belefutott – ám nyomtalanul eltűnt, ugyanis soha nem jött ki a másik végén. A két állomás között eltűnt szerelvényt már aznap éjszaka keresni kezdték, azonban semmi nyomát nem találták. Katasztrófára utaló nyomokat nem találtak. Azóta a vonatot többen látni vélték felbukkanni, nyitott ajtókkal, üres vagonokkal az éjszakában…

Ezt olvastad már?  Kísértetet fotózott egy vendég a szálloda ablakából

A másik ilyen hírhedt szerelvény, amely Abraham Lincoln elnök hamvait szállította Springfield temetőjébe, 1865 óta Amerika leghírhedtebb szellemvonatának számít. Az útvonalat, amely New Yorkon keresztül vezet, állítólag a mai napig kísérti a fekete drapériával borított gőzös. Valahányszor a szellemvonat áthalad egy állomáson, minden óra megáll. A szemtanúk soha nem látták Lincolnt a vonaton, de egy csontvázakból álló zenekart figyeltek meg a vonat egyik kocsiján.



Bár ezek a történetek jó esetben is több, mint száz évesek, nem kell messzire mennünk az időben, hogy friss történetre akadjunk. Állítólag hatalmas médiavisszhangot kapott, amikor egy 2006-ban elindított vonat nyomtalanul eltűnt Egyiptomban, méghozzá úgy, mintha a föld nyelte volna el. Nyugat-Egyiptomban található el-Dakhlából indúlt útnak, és megérkezett az Új Völgybe. Akkor még minden rendben volt. Majd miután tovább indult, senki sem hallott többé felőle… A pletykák szerint a tehervonat vezetői, és maga a vonat is el voltak átkozva, és azért nem kerültek elő, mert elnyelte őket a pokol.

Csak később, 2014-ben, nyolc évnyi keresgélés és kutatás után sikerült a nyomára bukkanni a német gyártású Henschel mozdonynak: a helyi Al Masry Youm lap úgy tudta, hogy a homok betemette a járművet, de az erősebb szélmozgásoknak köszönhetően előbukkant egy homokdűnéből. Az utasokat és a mozdonyvezetőt nem találták meg.

Ezt olvastad már?  Biztonsági kamera vette fel, amint szellem cirógatta egy vásárló tarkóját