Az Ouija-tábla, más néven szellem-abc, vagy szellemtábla, az az eszköz, amit előszeretettel használnak szellemidézések alkalmával, hogy kapcsolatba léphessenek a megjelenő túlvilági lélekkel. Legalábbis a spirituális dolgok hívői szerint ez történik…

A tábla működését már tucatnyi tudós vizsgálta, de még most sem tudják, hogy pontosan hogyan is működik. Az egyik elfogadott teória szerint, amikor a szellemidéző a poharat tologatja a táblán, egy bizonyos indexmotoros reflex irányítja a kezeit. Feltételezik, hogy valójában a tudatalattija kommunikál vele és nem egy túlvilági lény. Ennek ellenére a tábla egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szellemidézők körében, és úgy gondolják, hogy ezzel az eszközzel kapcsolatba lehet lépni az elhunyt emberek, de akár állatok szellemeivel is.

Két amerikai nő is ebben a hitben élt. Margarett Carol (60), és lánya Katrina Livingstone (37) azért próbálta ki a szellemtáblát, mert úgy gondolták, hogy kutyájuk szelleme tért vissza a házukba. Az ebet el kellett altatni, mert túl agresszívan viselkedett. Ezután kezdtek furcsa események történni a házukban. Hátborzongató, kaparásszerű hangokat hallottak a padló alól, morgást és nyüszítést a padlásról, és jó néhány hátborzongató dolog történt még otthonukban, amire nem találtak magyarázatot.

Ezt olvastad már?  Kísértet a lakótársam! Fekete kéznyomok jelentek meg a fehér falon...

Ezért úgy döntöttek, hogy megpróbálnak kommunikálni a kutya lelkével, ami szerintük visszatért a házba. A békítő szeánsz azonban balul sült el. Miután beszerezték a kellékeket, az Ouija-táblát, gyertyákat és hasonló okkult eszközöket, ami egy szellemidézéshez kellenek, hozzáláttak. Az egyikük azonban megijedt az idézés alatt, és az egyik gyertya felborult. Ettől mindketten pánikba estek és menekülni kezdtek, ahelyett, hogy a lángokat oltották volna. Az egész ház pillatanokon belül kigyulladt. A két nőt végül súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

Vajon tényleg az elaltatott kutya lelke állt bosszút rajtuk, vagy egyszerűen csak balszerencsések voltak?

Forrás: trueway.hu