Elgondolkodtál már azon, hogy mi rejtőzik a sötétben? Hogy honnan jön a különös hideg fuvallat és mi okozza a megmagyarázhatatlan neszeket az éjszaka közepén? Talán jó okod van félni. Kapcsold le a lámpákat, és készülj fel lélekben, mert bemutatjuk a valaha készült tíz legfélelmetesebb szellemfotót.

1. Árnyékember a lakásban

 A fotós, miután átnézte az elhunyt szülei házában készített fényképeit, csak akkor jött rá, hogy nem volt egyedül azon a napon. Az egyik fényképen baljós, sötét alak jelent meg az ajtónyílásban, és csendben figyelte mit csinál a fotós…

2. A Wisconsin-i vadfigyelő kamera rejtélye

Még 2012-ben küldték el a Redditnek ezt a bizarr felvételt. Ezen egy wisconsini vadfigyelő kamera egyik képe látható, amelyen egy görnyedt hátú, áttetsző alak látható. Azt tudni kell, hogy az ilyen kamerák mozgásérzékelővel is el vannak látva, és csak akkor megy a felvétel, ha valamit észlel a közelben a rendszer… Sokáig csámcsogott a fotón az internet népe, de azóta sem tudták megmagyarázni, hogy mi van rajta.


3. Láthatatlan társ a tábortűznél

4. Démon ugrált a kórházban haldokló betegen

Ezt a képet egy kórházi betegágyat figyelő kamera rögíztette. A monitoron egy fekete alak jelent meg, aki az ágyon fekvő beteg testén ugrált. A páciens néhány óra múlva meghalt. Sokak szerint egy démon lehetett, aki így gyötörte még halála előtt szerencsétlent… Talán a halálát is ő okozta folyamatos terrorjával.


5. A Fekete-világítótorony kísértete

A kép még 2009-ben készült a Blackhead világítótorony mellett, Antrim megyében, az Egyesült Királyságban. Laura vakuval lőtt egy fotót egy barátjáról, aki a sötétben dohányzott. Akkor azt hitte, hogy csak ők vannak az épületnél, de amikor a fotókat később megnézték a hideg futkározott a hátukon a rémülettől. A sötét csuhás alak ott volt a közvetlen közelükben.


6. Bizarr csontváz lény a családi fotón


Egy apa fotózta le a kislányát játék közben. Csakhogy valaki más is volt akkor a szobában, aki csak a képen látszódott. Mintha egy fénylő energiából álló lény lenne, aki a szoba közepén mászik négykézláb. Az apukának felállt a szőr a hátán, mert a képen jól látszik, hogy a kislány látta a lényt, pedig ő akkor és ott nem vett észre semmi különöset…

Ezt olvastad már?  Dühös szellem garázdálkodott a patológia folyosóján - az éjjeliőrök felvették

7. A Kaszás


Ezt a fotót egy ápoló adta közre. A fénykép elkészítése előtt a kórház személyzetének tagjai és néhány beteg is többször hallották, hogy az ajtók maguktól kinyílnak és becsukódnak az üres folyosón. Máskor a nővérhívók kapcsoltak be önmaguktól az üres szobákban. Ezt a képet durván 15 perccel azután készítették, miután az egyik beteg elhunyt. Lehet hogy az ő szelleme? Vagy talán “Kaszás”? Ez utóbbi elmélet a legnépszerűbb a személyzet körében.


8. Sosem vagy egyedül a templomban


Diane és Peter Berthelot 1975-ben látogatták meg Norfolkban a Worstead-templomot. Peter lekapta a feleségét egy fényképezőgéppel, amint csendben imádkozott a padon ülve. Amikor néhány hónappal később előhívták a képeket, Mrs. Berthelot egyik barátja megkérdezte: “Ki üldögött mögötted, Di?” A házaspár elsápadt, mert mindketten emlékeztek, hogy rajtuk kívül senki sem volt a templomban…


9. A fantom pilóta


A felvétel 1987-ben készült Yelverton-i Fleet Air Arm Centerben, Somersetben. A képen látható nő felidézte, nagyon fázott amikor a kép készült, annak ellenére, hogy meleg nap volt. Azt is állítja, hogy ő volt az egyetlen a repülőgépen. A másik széken senki sem ült, de a fotón mintha egy fehér inges férfi ülne mellette…

Ezt olvastad már?  Madárként született újjá Amy Winehouse - állítja az apja

10. A vendégház kísértete


A kísértetjárás akkor kezdődött, amikor a munkások elkezdték lebontani az üres viktoriánus vendégházat Kendalben, az, Egyesült Királyságban. A fotót a helyszíni felügyelő készítette, mielőtt az épületet lebontották volna. A felesége vette észre, hogy egy idősebb nő áll az egyik földszinti ablakban, aki nagy fülbevalót viselt. Később az épület korábbi tulajdonosa felismerni vélte a különös alakban a 87 évesen meghalt édesanyját. A férfi szerint imádta a nagy fülbevalókat… és éveken át pont ott álldogált, ahol a munkások láttak, ugyanis az volt a vendégház recepciója.