A tapasztalt szellemvadászok bejárták a viktoriánus korabeli árvaház dohos szobáit, de semmit sem találtak. Arra viszont nem számítottak, hogy a hely egyik kísértete majd a Facebookra készült csoportképükön fog megjelenni…

Mosolyogva pózoltak a lelkes angol szellemvadászok egy csoportkép erejéig kora este, miután együtt bejárták a kísértet járta helyként nyilvántartott viktoriánus kori árvaházat. Persze a hátborzongató élményen túl semmi különöset nem tapasztaltak. Egy árva szellemmel sem találkoztak, nem nyikordultak meg maguktól az ajtók, de még egy árva huhogást sem hallottak. A vidám eseményen készült fotót fel is töltötték a Facebook oldalukra. A furcsaságok csak ekkor kezdődtek.

Valaki észrevette a csoportképen szerepel valaki, akit senki sem ismer a képen szereplők közül. A fotó közepén pózoló hátborzongató külsejű, csontsovány asszonyt a helyszínen egyikük sem látta. Ráadásul úgy néz ki, mintha egyenesen a sírból mászott volna elő, hogy le ne késse a fotózást.
“Amikor megláttam a kísérteties alakot, szinte sokkot kaptam. Semmilyen utómunkát nem végeztünk a képpel, csak kivilágosítottam. Fogalmam sincs, hogy kerülhetett oda a túlvilági asszony…” – magyarázta a Mirrornak Phil Barron, a szellemvadászok elhivatott vezetője.

Ezt olvastad már?  A biztonsági kamera mindent vett: Dühös szellem örjöngött a kisboltban

Többen egészen biztosan benne, hogy egy helyi szellem szemtelenkedett bele a csoportképbe. Az árvaház eredetet a viktoriánus korszakba nyúlik vissza, 1874-ben nyílt meg a brit tengerészek árváinak támogatására és nevelésére. A helyi legenda szerint igen kemény és kegyetlen körülmények uralkodtak az árvaházban. Sok gyerek halt meg akkoriban. Később kórházzá alakították az épületet, ahol szintén sok halálesetnek voltak tanúi az ódon falak. Talán valamelyikük így akarta a jelenlévők tudtára adni, hogy még ott van.
Phil Baron, a szellemvadászok vezetője elmesélte, hogy sok helyen megfordult, és sok olyan dolgot látott már, amit a legtöbb embernek nem adatik meg. A legtöbben azt hiszik a szellemvadászokról, hogy már immunisak a hátborzogató dolgokra, de állítása szerint ők ugyanolyan izgatottak, vagy nyugtalanok lesznek amikor történik valami megmagyarázhatatlan dolog, mint bárki más.

“Láttam már árnyékszerű alakokat az emberek körében, láttam egy lebegő üveget szellemidézés közben, hallottam, amint láthatatlan entitások kopogtatnak, nyöszörögnek és be kell valljam tele lett a gatyám, hiába vagyok szellemvadász…”