Pillanatok alatt elterjedt az ázsiai közösségi oldalakon egy rendőrségi razzia alatt készült rémisztő fotó, amelyen egy igen rusnya női szellem bukkant fel a háttérben.

2017 december 29-én éjjel a Probolinggo-i rendőrség, Kelet-Jávában egy váratlan razziát hajtott végre az egyik közkedvelt karaoke bárban drogot és fegyvereket keresve. A fotó ekkor készült és pillanatok alatt vírusként terjedt el Indonéziában a közösségi oldalakon. Sokan azt hitték, hogy a háttérben az egyik széken egy természetfeletti lény ücsörög. Legalábbis annyira ronda volt, és még a szeme is világított.
A babonás indonézek rengeteg mitikus lényt képzelnek maguk köré a mindennapi életben, így nem csoda, hogy szinte mindenki látni akarta a fotón a lény groteszk arcát. Még a nemzeti média is foglalkozott a különös felvétellel és megkérdeztek egy helyi paranormális szakértőt is, aki dzsinnek, vagy inkább kuntilanak-nak vélte. Ez egy indonéz vámpírikus szellem, ami némiképp hasonlít a Kör című horrorfilm kísértetére.

Mivel az eset olyan nagy hírverést kapott, a helyi rendőrség úgy döntött, utánajár a dolognak. Némi nyomozás és kérdezősködés után hamar kiderült, hogy ki, vagy mi látható a hátborzongató fotón. Az egyik, a képen is szereplő lány barátnője volt a titokzatos lény, vagyis inkább lány. És azért volt olyan groteszk az arca, mert egy virágmintás fekete fátylat terített a fejére, mert nem szerette volna, ha felismerik a szülei a fotóról. Úgy tűnik ez sikerült is.

Ezt olvastad már?  Videóra vették a londoni metró szellemét

Alfian Nurrizal, Probolinggo város rendőrfőnöke a rendőrség honlapján hivatalos nyilatkozatot adott ki az esettel kapcsolatban: “Reméljük, hogy a nyilvánosság el fog gondolkodni a dolgon, és nem fog tovább terjedni ez a szégyenletes pletyka a fényképen látható “szellemről”.