A riporter döbbent meg a legjobban, amikor a Michigan-tó partján sétálva olyasmit vett észre messze a vízen, amit még ő sem tudott megmagyarázni. Elképesztő felvételek készültek a különös látványról.

A michigani Jason Asselin szabadúszó fotóriporter reggeli sétája alkalmával még nem sejtette, hogy hamarosan olyan videót fog készíteni, amit két nap alatt 800 ezren néznek meg a neten, felkapja a környékbeli média, újságok, tévécsatornák, és szinte az egész világon írni fognak róla…

A férfi fotókat és videókat készít a michigani újságoknak sporteseményekről illetve mindenről, amit érdekesnek vél. Most alaposan beletrafált!

A Michigan-tó partján sétálva alighanem azon törte a fejét, hogy aznap milyen anyagot készítsen az újságok számára, és éppen a fodrozódó hullámokat videózta, amikor házhoz jött a téma. Először nem is hitt a szemének…

A tó felszínén, messze kint a víz felett furcsa alakzatot vett észre. Első gondolata az volt, hogy egy hatalmas szikla lehet, de mivel jól ismerte a környéket és a tavat, hamar rájött, hogy arrafelé nincsenek ilyesmik. Ekkor már biztos volt benne, hogy valami nagyon különlegeset lát.

Ezt olvastad már?  A biztonsági kamera felvette: hátborzongató szellemvonat gördült be az állomásra...

A videóját pillanatok alatt felkapta a Facebook és a videómegosztó oldalak. Később az újságok és a tévék is átvették.

Legtöbben a Felső tó szellemhajóját vélték felismerni a jelenésben, az SS Bannockburnt.

A gőzöst 1893-ban építették az Egyesült Királyságban, és az amerikai Nagy-tavakon áruszállítóként használták egészen 1902-ig, amikor rejtélyes körülmények közt eltűnt. Utoljára egy ködös napon látták felbukkanni, azóta nyoma veszett. Máig nem derült ki, hogy mi történt vele. Zátonyra futott és elsüllyedt, vagy azóta is a vízen bolyong?