Közegészségügyi tisztviselőket, orvosokat és pszichológusokat küldtek ki a thaiföldi Kalasin tartományba, hogy kivizsgálják a négy férfi titokzatos halálát. A helyiek egy rémisztő lényről suttognak…

A helyiek szerint a közelmúltban rejtélyes körülmények közt elhunyt négy férfi haláláért egy Porb nevű kannibál démon felelős. Ez a túlvilági lény női alakban jelenik meg és addig kísérti könyörtelenül áldozatát, amíg belső szerveiket nem sikerül apránként elfogyasztania. A rettegő falusiak annyira komolyan vették ezt a helyi folklórban létező teremtményt, hogy egyfajta tisztító rituálét kezdeményeztek egy szent remete segítségével. A szertartás alatt felajánlott dolgok megnyugtatják az éhes szellemet, ami idővel távozik a környékről.

A régi thai mesék szerint Porb eredetileg egy boszorkány vagy egy sötét varázsló volt, aki megőrült az ellenőrizhetetlen varázserőtől, amit birtokolt. Halála után szellemként tért vissza, de csak úgy maradhat életben, ha elfogyassza áldozatai belső szerveit.




Ezzel még nem is volna baj, de az eset eljutott a hivatalos szervekhez is, akik vizsgálatba kezdtek a halálesetekkel kapcsolatban és közegészségügyi szakembereket is küldtek a körzetbe, hogy megnyugtassák a falusiakat. Azonban erre már nem igazán volt szükség, mert a tisztító rituálé olyan jól sikerült, hogy a szakembereknek már csak az áldozatok családjával kellett foglalkozniuk.

Ezt olvastad már?  Saját mobiljával fotózta le egy szellem, miközben aludt...

A közegészségügyi csoport vezetője, Dr. Pairat Songkhram elmondta, hogy a tisztviselők továbbra is vizsgálják az elhalálozások tudományos okait. A doktor továbbá utasította a csapattagokat, hogy ne mondjanak semmit, ami nevetségessé teheti a falusiak hitét.

Forrás: nationmultimedia.com