Egy brit síelő elmondta, hogy mit látott, miután balesetet szenvedett és 20 percen keresztül a klinikai halál állapotában volt.

A 29 éves Rhianna Shaw-t még 2012 februárjában sodorta el egy lavina, de csak most mondta el, hogy mit tapasztalt, amikor leállt a légzése. A fiatal nő elmondása szerint amíg halott volt, egy „békés erdőbe” került.



A nő egy ausztriai síparadicsomban volt a barátaival, amikor megtapasztalta a halál utáni élet érzését. Shaw összeütközött egy másik síelővel, elesett, elkezdett lefelé gurulni, ekkor pedig egy lavina is maga alá temette őt. A hó alatt csak a súlyt érezte és próbált lélegezni, illetve sikítani, de senki sem hallotta, ezért úgy döntött, hogy nem vesz levegőt. Ekkor béke érzése öntötte el és egy erdei ösvényre került.

A barátai közben próbálták a telefonját hívni, nem sokkal később pedig őt magát is megtalálták a hó alatt, de nem volt pulzusa. Ő azonban úgy emlékszik, hogy odasétált egy barátjához és megcsókolta. Shaw orvosai szerint a túlélésre csak 6 százalék esélye volt – írja a Daily Star.

Ezt olvastad már?  Rejtélyes árnyalakok, morgás és sikítás az elhagyott elmegyógyintézetben