A hátborzongató felvétel a Yorkshire-i Wentworth-kastélyban készült, amelyről a helyiek azt állítják, hogy kísértet járta hely. Korábban többen véltek furcsa hangokat hallani az elhagyott szobákból… A szellemvadászok megpróbáltak utánajárni a legendáknak.

A Soul Reapers paranormális kutatókból álló csapat, bejáráson vett részt az Egyesült Királyság egyik legnagyobb elhagyatott magánházában. Az elmúlt évtizedekben lepusztult 23 ezer négyzetméteres épület a környékbeliek szerint szellem járta hely lett, így senki sem szívesen bóklászik a komor falak között. A kastélyt még a helyi rosszfiúk is elkerülik… 

Mark Vernon a csapat egyik tagja azt mesélte, hogy egészen addig nem vették észre a folyosón ácsorgó és a kamerát figyelő sötét alakot, amíg a felvételek nagy részét át nem nézték.

Hallottunk néhány fura beszámolót a hely kísérteteiről, de nem tűntek túl hitelesnek. A legtöbben csak morgó, vagy suttogó hangokról számoltak be. Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen még csak két perce voltunk ott, de egyből valami érdekeset vett fel a kamera.”
A csapat összesen öt kamerát használt, mozgásérzékelőket, és különféle erősségű hangfelvevő készülékeket. Az összes felvételt még nem sikerült elemezniük, de már ennek az eredménynek is örülnek. Az eddigiek szerint a folyosói jelenés egy kisgyerek szelleme lehetett, legalábbis a mérete erre utal. Szinte csak egy pillanatra bukkant fel a kamera előtt, majd rögtön eltűnt. Ezért sem vették észre a jelenlévők ott és akkor.

Ezt olvastad már?  Rejtett kamera vette fel: életre kelt egy baba paranormális múzeumban

Az épület 1725 óta áll, így már akár történelmi emléknek is számíthatna, és ki tudja miféle tragédiák történtek az ódon falak közt az elmúlt majdnem 300 év alatt.