A hátborzongató felvétel a Yorkshire-i Wentworth-kastélyban készült, amelyről a helyiek azt állítják, hogy kísértet járta hely. Korábban többen véltek furcsa hangokat hallani az elhagyott szobákból… A szellemvadászok megpróbáltak utánajárni a legendáknak.

A Soul Reapers paranormális kutatókból álló csapat, bejáráson vett részt az Egyesült Királyság egyik legnagyobb elhagyatott magánházában. Az elmúlt évtizedekben lepusztult 23 ezer négyzetméteres épület a környékbeliek szerint szellem járta hely lett, így senki sem szívesen bóklászik a komor falak között. A kastélyt még a helyi rosszfiúk is elkerülik… 

Mark Vernon a csapat egyik tagja azt mesélte, hogy egészen addig nem vették észre a folyosón ácsorgó és a kamerát figyelő sötét alakot, amíg a felvételek nagy részét át nem nézték.

Hallottunk néhány fura beszámolót a hely kísérteteiről, de nem tűntek túl hitelesnek. A legtöbben csak morgó, vagy suttogó hangokról számoltak be. Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen még csak két perce voltunk ott, de egyből valami érdekeset vett fel a kamera.”




A csapat összesen öt kamerát használt, mozgásérzékelőket, és különféle erősségű hangfelvevő készülékeket. Az összes felvételt még nem sikerült elemezniük, de már ennek az eredménynek is örülnek. Az eddigiek szerint a folyosói jelenés egy kisgyerek szelleme lehetett, legalábbis a mérete erre utal. Szinte csak egy pillanatra bukkant fel a kamera előtt, majd rögtön eltűnt. Ezért sem vették észre a jelenlévők ott és akkor.

Ezt olvastad már?  Elgázolt kislány szelleme karmolta össze a kocsma vendégeit

Az épület 1725 óta áll, így már akár történelmi emléknek is számíthatna, és ki tudja miféle tragédiák történtek az ódon falak közt az elmúlt majdnem 300 év alatt.