Volt már veled úgy, hogy árnyékot láttál a szemed sarkából, de amikor odanéztél, nem volt ott senki? Eláruljuk, hogy valójában nem képzelődtél! Egy árnyékember járt a közeledben…

Árnyékember, árnyalak, árnylény, árnyfolt, és ki tudja még hányféle néven ismerik a hátborzongató, áttetsző emberi alakot, amely a frászt hozza bárkire, aki találkozik vele a legváratlanabb helyeken. Az utcán, de akár otthon a fürdőszobában is felbukkanhatnak bárki közelében… Paranormális kutatók szerint egyfajta negatív töltetű energiából álló entitásokról van szó, amelyek csak körvonalukban tűnnek emberinek.
Azért nem nevezzük szellemeknek őket, mert a szemtanúk le tudják írni a szellek ruházatát, arcvonásait és egyéb részleteket, ellenben az árnyékembereknek csak a sziluettjük tűnik emberinek. Testük áttetsző sötétségből áll, néhány esetben izzó vörös szemekről is beszámoltak.

Számos bizarr videó került már fel eddig is az internetre a megmagyarázhatatlan árnyalakokrról. Némelyik valóban negatív, sőt egyenesen erőszakosnak tűnik, de a legtöbb egyszerűen csak ijesztő… Sok esetben a jelenlévők észre sem veszik a jelenlétüket, csak később, egy videófelvétel visszanézésekor szembesülnek azzal, hogy “valaki” volt a közelükben, akit akkor és ott, nem észleltek.

Ezt olvastad már?  Félelmetes felvétel bizonyítja, hogy a szellemek köztünk járnak

De vajon mik lehetenek ezek a lények?

Egyes elméletek szerint ezek a bizarr árnyak olyan emberek asztrális kivetülései lehetnek, akik képesek mély transzban elhagyani saját testüket. Akik átéltek már ilyen testelhagyást, és meglátogatták ismerőseiket, azoknak hasonló tapasztalatokról számoltak be a szemtanúk.

Más teóriák szerint viszont lehetséges az is, hogy a párhuzamos világok összemosódásakor jönnek létre a másik világ lényeinek kivetülései a miénkben.
De akár dimenzióváltó képességgel felruházott emberek is lehetnek, akik kedvük szerint lépnek át egy szomszédos dimenzióba, miáltal a mi világunkban csak egy foltszerű alak észlelhető belőlük…

A vallásosabbak olyan túlvilági lénynek tartják őket amelyek az élők félelmeivel táplálkoznak. Minél jobban retteg tőlük egy szemtanú, annál erősebb a körvonaluk. Ilyen esetekben kerülhet sor bántalmazásra is…

Az UFO-hívők viszont szeretnék hinni, hogy emberszerű füldönkívüliek járnak köztünk, és az éteri sötét alak egyfajta álcázóberendezésnek köszönhető…

A több ezer beszámoló és videó elég meggyőző lehet arra nézve, hogy a jelenség létezik és nem csak a sötétben rettegő emberek képzelgései. Bár ennek ellenére sokan mégiscsak egy béna városi legendának tartják.

Ezt olvastad már?  Aktív szellemportál nyílt egy texasi szerelőműhelyben

Ha észleltél már hasonlót, esetleg videód is van az árnyékemberekről, írj nekünk!