Egy brit szellemvadász azt állítja, hogy sikerült videóra vennie a rejtélyes Bagolyembert a Mawnan Smith-i temetőben. A legendás teremtményt már 40 éve nem látta senki, pedig egykor nagy hírnevet hozott az angol kisvárosnak. (Videók a cikk végén!)

Mawnan Smith város helyi folklórjának 1920 óta része a különös kreatúra. Utoljára  1976 körül bukkant fel, aztán teljesen eltűnt. Több mint 40 évvel később, a szellemvadász, Mark Davies azt állítja, hogy kamerájával sikerült megörökítenie a hírhedt lényt.A vörös szemei csak úgy izzottak a sötétben

A helyi folklór szerint 1976 április 17-én a 12 éves June Melling és 9 éves húga, Vicky éppen a Mawnan környéki erdőn sétáltak át, amikor a helyi templom tornya felett megpillantottak, egy leginkább óriási bagolyra emlékeztető lényt. June később le is rajzolta a teremtményt, mely egy tollas szárnyú férfire emlékeztetett, fekete csőrrel és hegyes fülekkel.

Ugyanezen év júliusában két kamaszlány szintén látni vélte a fent említett lényt: Sally Chapman éppen barátnőjével táborozott a mawnan-i templom közelében, amikor sátrából kilépve szembe találta magát egy embermagas, bagolyszerű teremtménnyel, melynek szemei vörös, kísérteties fénnyel izzottak. A lény egy fenyőfa tövében állt, majd hirtelen szárnyra kapott. Sally és barátnője ugyancsak készített egy-egy rajzot a találkozás után.

Ezt olvastad már?  Egylábú kislány szelleme kísért egy thaiföldi erdő mélyén

Évek óta nem látta senki

Abban az időben ez igen nagy hírnevet hozott a település számára. Rengetegen érkeztek, hogy megnézzék Mawnan Smith-i Bagolyembert. Persze csalódottan kellett távozniuk… A Vörös Oroszlán kocsmában, a postahivatalban és az Emlékcsarnokban mind hallottak már a hibrid fenevad történetéről, de mindannyian azt mondták, hogy nem tudnak eleget róla, hogy kommentálhassák az újabb híreket.Mark Davies gondolta utánajár a régi sztorinak és barátjával Chris Power-el meg egy „spirituális detektorral” felszerelkezve, illetve egy kamerával járkáltak a helyi temető körül és felvételeket készítettek.

“Az úgynevezett Ley-vonalak egyikére épült a templom, ahol a különös lény is felbukkant 1976-ban. Az ilyen helyeken sokszor észlelnek paranormális jelenségeket.”

Lecsap a Bagolyember

“A mérőeszközömön, ami kijelzi az elektromágneses energiákat, és amit szellemek észlelésére használunk vadul villogtak a lámpák. Ez azt jelentette, hogy démoni energia van a közelben és nem vagyunk biztonságban.”

– Egyszercsak sziszegő hangot és szárnycsapkodást hallottunk a fák közül. Aztán megláttam a kísérteties alakot. Olyan volt, mintha szarvai lettek volna a fejet tetején. Iszonyú dühösnek tűnt. Szinte sokkot kaptam a rémülettől! – mesélte Mark a kalandjukról.

Ezt olvastad már?  Így néz ki, amikor a korábbi lakó szelleme a konyhaajtót feszegeti

Társát egy láthatatlan erő hirtelen fellökte, amitől több karcolás is keletkezett a karján, a fényképezőgépe pedig összetört.

“Nem láttam semmit, csak éreztem ezt az energia-hullámot, ami egyszerűen ledöntött a lábaimról…”

A jelenés, ahogy jött, el is tűnt egy pillanat alatt. A két szellemvadász meg van győződve róla, hogy az úgynevezett Bagolyember a mai napig a környéken van, de inkább visszahúzódik és nem akar feltűnést kelteni. Mivel azonban megzavarták, figyelmeztetésben részesítette őket, amely szerint nem kellene ott szimatolniuk, mert bajuk eshet…

“Ez egy olyan hely, aminek meglátogatását nem javasolnám senkinek. Főleg egyedül… Ki tudja még mire képes ez az entitás, ha felbosszantják…”

Forrás: Mirror.uk