A Havasfalvi Kúria egykor a pezsgő grófi élet központja volt, ma azonban csak egy baljós romhalmaz. A közeli falu lakói rejtélyes fényekről és hátborzongató hangokról számolnak be, miközben a kúria körüli legendák egyre inkább valósággá válnak. Mi történt valójában a Báthory család otthonában, és miért kerülik el az emberek ezt a helyet még ma is?

Havasfalva, 2024. augusztus 18. – Egy kis magyar falu, Havasfalva, ami mindig is békés és nyugodt hely volt, mostanában sötét árnyak uralják a közbeszédet. A helyi lakosok állítják, hogy az elhagyatott, több mint százéves kúriában különös dolgok történnek, amelyek miatt az egykor idilli környék rémálommá vált.

A kúria, melyet a 19. század végén építtetett egy jómódú földbirtokos, Gróf Báthory László, évtizedek óta üresen áll. A grófi család tragikus halála után senki sem merte megvásárolni vagy felújítani az épületet, ami az idők folyamán elhanyagolt és romos állapotba került. A falusiak meséi szerint a gróf és családja nem talált nyugalomra a halálban, és a kúria falai között ragadtak.

Az utóbbi hetekben azonban a történetek még baljósabbá váltak. Több szemtanú is arról számolt be, hogy késő este különös fényeket láttak az épület ablakai mögött. „Mintha gyertyák égtek volna a szalonban, de senki nem él ott” – mondta Kovács Imre, aki nem messze lakik a kúriától. „Láttam, ahogy egy sötét alak elsuhan az ablak előtt, majd hirtelen eltűnik.”

Ezt olvastad már?  Kiderült a falusi horrorkút borzalmas titka

A falu lakói nem egyszerűen a fények miatt aggódnak. Néhányan arról is beszámoltak, hogy éjszakánként hideg szellő kíséretében suttogó hangokat hallanak a kúria körül. „Egy alkalommal kimentem, hogy megnézzem, mi okozza a zajt” – mesélte egy másik helyi lakos, Varga Erzsébet. „Ahogy közelebb értem a házhoz, mintha valaki halkan a nevemet szólította volna. Soha nem éreztem még ilyen félelmet.”



A legmegrázóbb eset néhány nappal ezelőtt történt, amikor egy fiatal pár, akik kíváncsiságból közelebb merészkedtek a kúriához, eltűnt. Autójukat később a kúria bejáratánál találták meg, de nyomuk sem volt sehol. A rendőrség egyelőre nem talált semmilyen nyomot, ami magyarázatot adhatna az eltűnésükre.

A helyi pap, Molnár atya, szerint a hely sötét múlttal rendelkezik. „Több mint egy évszázaddal ezelőtt tragédiák sorozata sújtotta a Báthory családot. A gróf felesége és két gyermekük rejtélyes körülmények között haltak meg, majd maga a gróf is váratlanul elhunyt. Az emberek akkoriban azt mondták, hogy átok ül a családon. Talán ez az átok még mindig itt lappang.”

A falu vezetősége fontolóra vette, hogy lezárják a kúriához vezető utakat, és figyelmeztetéseket helyeznek ki, hogy távol tartsák a kíváncsiskodókat. Ugyanakkor a történetek vonzzák a kísérteties jelenségek iránt érdeklődő turistákat és paranormális nyomozókat, akik szeretnék feltárni a kúria titkait.

Ezt olvastad már?  Huntsville elfeledett árnyai: a Halott gyerekek játszótere

Vajon mi rejtőzik valójában a Havasfalvi Kúriában? Csak az idő – vagy talán a bátor nyomozók – deríthet fényt a sötét árnyak titkaira. Addig is, a helyiek továbbra is félve kerülik el a helyet, és a faluban egyre többen hiszik, hogy Havasfalva többé már nem lesz olyan, mint régen.