Az önmaguktól kinyíló ajtók, a baljós nevetés, a titokzatos zúgások, a mozgó tárgyak és a fénygömbök, valamint a megmagyarázhatatlan éjszakai „szexuális zajok” mind olyan dolgok, amelyeket Skócia egyik legrégebbi fogadójában, a Drover’s Innben tapasztalhattak meg a vendégek.

A dolgozók és a vendégek beszámolói szerint a XVIII. században épült fogadó köré valóságos legendák szövődtek az idők során. A helyet régóta használják szállónak a felvidéki szarvasmarha-kereskedők, akik állataikat a közeli tó partján a hegyvidéki piacokra vezetik. A dekoráció és a bútorok nagy része ugyanaz maradt az évszázadok során, és ha a történeteknek hinni lehet, a rég meghalt törzsvendégek visszajárnak a mai napig. A vendégek rendszeresen beszámolnak róla, hogy ijesztgetik, sőt éjszaka meg is „csípkedték” őket a pajkos szellemek.



A szellemjárta 6-os szobából kiszűrődő kísérteties dörömbölő hangok néha olyan hangosak, hogy a látogatók azt hitték, valaki szexel a hátsó helységben. Néha gyereknevetés is felcsendül az öreg falak közt. A kutyák pedig furcsán viselkednek, ha beviszi őket a gazdájuk. Sokáig merednek egy-egy pontra, mintha figyelnének valakit.

“Ijesztő hely éjszaka” – mondja Yvonne McStravick, 38 éves, a hely szociális média menedzsere.

“Aludtam a kísértetjárta szobában, és furcsa módon, igazán jól aludtam, de reggel felébredtem és a testem tele volt zúzódásokkal. A legviccesebb történet az, amikor egy ügyfél panaszkodott, hogy a szomszédos helyiségben lakó vendégek több órán át szeretkeztek. Csakhogy a szomszédos szoba üres volt…”

A Drover’s Inn-t az Egyesült Királyság egyik leginkább kísértetjárta szállodájának tekintik, és ha ezeket a kísérteties meséket elhisszük, akkor megérdemli ezt a címet.

Ezt olvastad már?  Vérfagyasztó árnyalak tűnt fel a sötét titkokat rejtő kísértetházban