A Nottinghamban található Ye Olde Salutation Inn a felmérések szerint kísértetek által leggyakrabban látogatott hely Angliában. Állítólag egy olyan barlangrendszer fölé épült 1240-ben, amelyet már a 9. században is használtak. Itt figyelték meg a pincén átmasírozó római légiót, és számos saját kísértettel is rendelkezik.

A jelenlegi épületet 1240-ben cserzőműhelyként építették fel, egy régi sörház helyén. A Thoroton Földkutatási Társaság 1937-ben végzett vizsgálatából kiderült, hogy az épület már  barlangrendszer fölé épült, amelyet a IX. században egy ősi szász gazdaság már sörfőzésre használt. A fogadó ősöreg kútja is innen nyeri a vizet.

A fogadó közismert szellemei közé tartozik az ötéves virágárus lányka, Rosie, akit a helyi legenda szerint egy szekér gázolt el az udvaron. A baleset után Rosie-t levitték a barlangba, hogy hűvös és kényelmes helyen legyen, amíg az orvos meg nem érkezik, de tragikus módon meghalt, mielőtt odaért volna.

Nem sokkal később a kocsmában a vendégek fura karmolások miatt kezdtek panaszkodni. Mindegyikükön négy apró karcolás volt látható, mintha egy gyermek keze karmolta volna meg őket. Ez két héten keresztül folytatódott, mígnem a kocsma tulajdonosa egy babát vitt le a barlangba, és otthagyta Rosie számára. A karmolások ugyan megszűntek, de a vendégek és a munkatársak azóta is babákat és mackókat visznek a barlangba Rosie ajándékaként.

Ezt olvastad már?  Vérfagyasztó árnyalak tűnt fel a sötét titkokat rejtő kísértetházban



Jason Weston-nak, a jelenlegi kocsmárosnak az elmúlt években számos kísérteties találkozásban volt része. Ráadásul rengeteg történetet is ismer:

„Az egyik korábbi tulajdonos nem hitt a szellemekben, és elhozta az összes babát és mackót a barlangból. Az összes sör egyik napról a másikra elfogyott. Azóta senki, köztük magam sem, mertem ilyesmit tenni.”

Rosie mellett három korábbi tulajdonos szelleme is a fogadóban ragadt. Mindegyiket Johnnak hívták, és a kocsmában haltak meg.

Az egyik felakasztotta magát, a másik véletlenül megmérgezte magát és családját, amikor patkánymérgek kezelése után ételt készített (meghalt, de a családja életben maradt), a harmadik pedig leesett a pince lépcsőin és kitörte a nyakát.

A mostani kocsmáros szerint : „Az legöregebb John nevű szellem kényes a pince tisztaságára. Ha nincs rend és tisztaság, akkor bevágja az ajtókat és dobálja a dolgokat. Az első találkozásom a helyi szellemek közül vele volt, amikor először költöztem a kocsmába.”

“A pincének nagyon tisztának kellett lennie, először körülbelül 18 órát töltöttem odalent, hogy kitakarítsam. Egy időre felugortam a földszintre, és amikor visszatértem, egy igazán régi fél pintes pohárban sör volt a padló közepén. Teljesen biztos vagyok benne, hogy senki más nem volt ott lent, így csak az öreg John szelleme tehette oda köszönetképpen…”

“Mostanra nagyon jóban vagyok vele. Egy alkalommal elfelejtettem becsukni magam mögött a pinceajtót, amikor felmentem a kocsmába, viccből azt kiáltottam: “Bezárja az ajtót nekem, John?”, és erre magától becsapódott.”

A kocsmában felbukkanó kísértetek között szerepel egy kalóz is, akiről azt állítják, hogy beleesett az udvari kútba és belefulladt, és egy útonálló is megjelenik néha, akit a földszinti bárban iszik.
Vannak még történetek egy római légióról is, aminek katonái a pince egyik falából kilépve átmasíroztak a helyiségen, majd a szemközti falban eltűntek.

Ezt olvastad már?  Lehet-e szellemekkel szexelni? Egy brit nő szerint igen és három éve ezt teszi!

Jason szerint Nottingham mindig is híres volt, hogy kísértet járta hely, és a Ye Olde Salutation Inn rengeteg ilyen történet melegágya.

“Gyakran jönnek paranormális nyomozók és szellemvadászok a kocsmához kapcsolódó kísértetjárás miatt. Mindig rendkívül elfoglaltak vagyunk, főleg a Halloween közeledtével, mivel a látogatók remélik, hogy belebotlanak az egyik szellembe. Rendszeresek a szeánszok, az asztaltáncoltatás, és az éjszakai szellemtúrák”

Az Ei Publican Partnerships társaság a több mint 4000 kísértetjárta ingatlan közül az ősöreg kocsmát választotta Nottingham legkísértetiesebb helyének.