Luke Jackson sosem hitt a szellemekben, de mégis részt vett a barátaival egy idézésen. Gondolta jól fog szórakozni a hókusz-pókuszon. Kétkedéséét azonban súlyos árat fizetett!

Amikor a 35 éves Luke Jackson csatlakozott a South Yorkshire szellem vadászokhoz a Monkwood Pub-ban, a South Yorkshire-i Rotherham mellett, még nem sejtette, hogy az az éjszaka fordulópont lesz az életében. De nem is akármilyen…

Luke sosem hitt a szellemekben, gondolta, majd jót röhög az egész hókusz-pókuszon a végén, amikor semmiféle kísértet nem jelenik majd meg… A szeánszhoz egy Ouija-táblát használtak, amelyet szellem ABC-nek is neveznek. Ezt az összes résztvevőnek meg kell érintenie, a megidézett entitás pedig a médium kezében lévő kis nyilszerű tárgyat mozgatva a táblán látható betűk közt, válaszol a feltett kérdésre. Az egyik résztvevő eközben lejegyzi a betűket.

A szeánsz rendben is ment. A médium szerint megjelent a közelben egy szellem, amit természetesen egyikük sem látott. Az asztal néhányszor megmozdult, és úgy érezték, hogy hatalmas energia gyülemlett fel a tábla körül. Feltették a kérdést, van-e ott valaki… Igen! – jött a válasz.

A szkeptikus férfi bár jól szórakozott, ekkor már nem bírt magával, mert szerinte humbug volt az egész.

Ezt olvastad már?  Saját mobiljával fotózta le egy szellem, miközben aludt...

“Ha olyan nagy hatalmad van, akkor tegyél valamit, ami megmutatja nekünk, hogy biztosan itt vagy!” – szakította félbe az idézést a férfi hitetlenkedő mondatával. A következő pillantabna azonban nagyon megbánta, hogy beledumált az idézésbe. Azt hitte, hogy szétszakad a háta.

“Úgy éreztem, mintha valami hegyes tüskékkel karcolná össze a bőrömet. Pokolian fájdalmas volt!”

Amikor megnézték a hátát egy véres karomlásnyom húzódott rajta. Szinte mindenkiben meghűlt a vér a rémülettől. Luke azt állítja, hogy a nyomok három nap múlva nyomtalanul eltűntek a hátáról, de abban a pillanatban pokolian fájt és annyira halálra volt rémülve, hogy le kellett ülnie. Csak pár pohárka tömény után nyugodott meg kissé…

“Hogy őszinte legyek, ez a tapasztalat annyira megdöbbentett, hogy át kellett értékelnem magamban a világról alkotott elképzeléseimet!”

A csoport vezetője, Martin Brasher sem igazán tudja megmagyarázni, hogy mi történt, de úgy véli, hogy a megidézett entitás egy démon, vagy egy ártó szellem lehetett.

A szkeptikus férfi azóta sokkal nagyobb tisztelettel beszél a szellemekről. A szeánszon történtek felnyitották a szemét, és úgy gondolja tényleg lehet valamiféle túlvilág, vagy másik dimenzió, ahol a számunkra láthatatlan lények, esetleg szellemek léteznek.