A legendás igazságosztóra hasonlító kísérteties füstalakot egy ódon angliai falu mellet kapták lencsevégre.

John Mooner UFO-vadász nem éppen saját szakterületén tett újabb elképesztő felfedezést. A férfi az angliai Torquay megyei Cockington falucskába kirándult. Ez egy olyan kis település, amely megőrizte középkori hangulatát. Vályogházaival és kézműveseivel egyfajta skanzennek számít angliában. Fotókat is készített, amelyeket elmondása szerint csak otthon nézett meg.

Ekkor fedezte fel az egyiken azt a füstszerű jelenést, amitől tátva maradt a szája. Szerinte a füstkígyókból egy emberi alak körvonalai bontakoztak ki.

“Én nem dohányzom és füst sem volt a helyszínen, amikor a fénykép készült.”

A képen egy kalapos, köpenyt viselő alak sejlett fel, és úgy tűnt, mintha lenne is a kezében valami, méghozzá egy kard. A kép készítője azonnal arra gondolt, hogy talán a híres Robin Hood alakját sikerült lefotóznia, méghozzá szellemi formában. Egyszerűen nem lehet szimpla füstnek nézni, vagy valamiféle ködképződménynek, hiszen jól kivehető maga az alak, és ezt nem csak a kép készítője, de sokan észrevették, akik látták már a képet.

Voltak, akik tőle függetlenül észlelték a füstben az alakot, anélkül, hogy meg lett volna nekik mondva, mit kell belelátniuk.

Ezt olvastad már?  Szellemgyereket videózott egy éjszakás nővér a kórházi folyosón

Robin Hood legendája

De ki is volt Robin Hood? Sokan nincsenek tisztában alakjával, és csak nagyvonalakban ismerik a történetét. Robin Hood eredetileg egy igazságosztó zsivány volt, de a jobbik fajtából. Egy olyan kardot jól forgató, profi íjász, akkor mindig sötétzöld ruhát, köpenyt és kalapot viselt. A legenda szerint a Merry Men nevű bandájával egész életében azon mesterkedett, hogy amit ellopott a gazdagoktól, azt szétossza a szegények között.

Valóságos csodatévőnek tartották ezért, és sokan tisztelték, így kapott szárnyra varázslatos legendája. Robin Hood történetiségéről folyó viták évszázadok óta tartanak. A modern tudományos nézet szerint a legenda részben egy valóban létezett személyen alapul, de még mindig jelentős viták folynak a személyazonosságát illetően.

A nemrég készült képen valóban egy olyan szellemalak vehető ki, amely kísértetiesen hasonlít rá, és nem lehet véletlen, hogy ott van a kard a kezében, kalapot és köpenyt visel. A szellemalakot már többször látni vélték a környéken a helyiek elmondása szerint, így nem kizárt, hogy a legenda bizonyos formában rendszeresen újjáéled, és manifesztálódva látható alakot ölt. Talán Robin Hood még most is ezeket az erdőket járja, és figyeli a gazdagokat, hogy egy nap minden vagyonukat a szegényeknek adhassa.

Ezt olvastad már?  Nem hitt a szemének az eladó: poltergeist-jeneség a marihuana boltban

A fotó készítője viszont legendás kitalált szenzációiról. Legutóbb saját magát fedezte fel egy Google Earth műholdas fotón, amint földönkívüliekkel verekedett, mielőtt elrabolták… így az észlelés valódisága erősen kétségessé válik.